Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

1.335 de elevi susțin probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă

31.05.2013

Conform calendarului de admitere în învăţământul liceal, în perioada 30-31 mai -1 iunie a.c., în liceele cu clase bilingve de limba engleză, limba franceză şi limba germană se desfăşoară proba de admitere pentru clasa a-IX-a. Elevii vor susţine un examen scris de o oră urmat de o probă orală. Subiectele sunt unice la nivelul judeţului Constanţa.

Pentru susținerea probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă s-au înscris 1.335 elevi dintre care 1.075 au optat pentru limba engleză, 140, pentru limba franceză și 120, pentru limba germană. Unitățile școlare la care elevii s-au înscris pentru a susține probele sunt: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Ovidius”, Colegiul Naţional „M. Eminescu”, Liceul Teoretic „G.Călinescu”, Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul Comercial „Carol I”, Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia. Cei mai mulți candidați  – 353 – s-au înscris pentru susținerea probei de verificare la limba engleză la Colegiul Comercial „Carol I”.

Joi, 30 mai, elevii au susținut proba de verificare a cunoștințelor de limba engleză, vineri,  31 mai, începând cu ora 12.oo, vor susține proba la limba germană, iar sâmbătă, 1 iunie, la limba franceză.

În cazul în care un candidat a obținut o notă mai mică de 6 (șase), se consideră că nu a promovat proba respectivă și, în acest caz el,  nu va putea fi înscris la  clase cu predare în regim  bilingv a limbii moderne respective. Nota obținută la proba de  verificare a cunoștințelror de  limbă modernă  nu  va fi  înclusă în calculul  mediei de admitere. Candidații care au susținut și au promovat proba de verificare a  cunoștințelor de limbă modernă vor putea opta, în cadrul liceului în care au fost repartizați, pentru clasele cu predare intensivă a unei limbi moderne, fără a  mai susține altă probă de verificare a cunoștințelor de limbă.