Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

1 Decembrie – Ziua Națională a României

Versul lui Eminescu, Coloana Infinitului sculptată de Brâncuși, acordurile Rapsodiei lui Enescu, glasul Haricleei Darclée, pensula lui Nicolae Grigorescu, grația Nadiei Comăneci… toate acestea sunt unduiri ale vibrației spiritului românesc; ne impregnează sufletul cu valori și credințe pe care le recunoaștem ca aparținând poporului nostru, aparținând fiecăruia dintre noi.

 

1 Decembrie, Ziua Națională a României, este momentul în care, mai mult ca oricând, valorile neamului nostru, pe care și generațiile viitoare le vor recunoaște, își capătă și mai adâncă trăinicie prin emoția colectivă. Aceste valori evocă sufletul românesc, construit prin educație, în spiritul toleranței și al demnității umane. Aceste deziderate trebuie să definească școala românească, școala constănțeană, spațiul care aparține deopotrivă copiilor, părinților și dascălilor.

 

Așadar, Ziua Națională a României este ziua noastră, a tuturor celor care simțim românește, a tuturor celor care avem pe deplin sentimentul apartenenței la o comunitate echilibrată, valoroasă.

 

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

 

Inspector Școlar General,

prof. SORIN MIHAI

1 Decembrie – Ziua Națională a României