Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

2.141 de elevi au participat la competiţiile şcolare organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa

17.02.2014

La olimpiadele şi concursurile şcolare organizate sâmbătă, 15 februarie a.c., de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa au participat 2.141 de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal atât din mediul rural, cât şi din mediul uban.

Astfel, sâmbătă, 397 de elevi de gimnaziu şi de liceu au participat la etapa judeţeană a Olimpiadei de Fizică. Olimpiada s-a desfăşurat la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa, iar în organizarea ei s-au implicat 90 de cadre didactice, atât din municipiul, cât şi din din judeţul Constanţa.

Tot sâmbătă, s-a desfăşurat Olimpiada naţională de ştiinţe socio-umane, etapa locală – Educaţie civică pentru elevii de clasele a III-a şi a IV-a. Au participat 156 de elevi în 16 centre metodice (5 în municipiu şi 11 în judeţ) pentru care s-au implicat 112 cadre didactice.

În aceeaşi zi, a avut loc etapa locală a Olimpiadei de Religie, organizată în șapte unităţi de învăţământ (3 în municipiu şi 4 în judeţ) la care au participat 702 elevi. 75 de cadre didactice, atât din municipiul, cât şi din judeţul Constanţa s-au implicat în organizarea acestei competiţii. Pentru concursul interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate românească” desfăşurat la Şcoala Nr.33 „Anghel Saligny” s-au prezentat 87 de elevi, iar 28 de cadre didactice au fost prezente în comisia de organizare şi desfăşurare a competiţiei.

De asemenea, sâmbătă, 600 de elevi de liceu din 20 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa au participat la etapa locală a olimpiadei de limba engleză pentru care s-au implicat 48 de cadre didactice.

Sâmbătă, 112 elevi care studiază limba maternă, Turcă, din judeţul Constanţa au participat la olimpiada de Limbă Turcă, etapa judeţeană. Competiţia s-a desfăşurat la Colegiul „Kemal Ataturk” din Medgidia şi s-au implicat 20 de cadre didactice.

La Olimpiada „Universul cunoaşterii prin lectură”, competiţie aflată la cea de-a doua ediţie şi destinată elevilor din mediul rural, 87 de elevi au fost prezenţi la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” alături de 30 de cadre didactice din comisia de organizare şi desfăşurare a olimpiadei.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa adresează felicitări elevilor şi cadrelor didactice care i-au îndrumat, mulţumeşte tuturor profesorilor şi directorilor care au organizat şi participat la aceste competiţii şcolare şi urează succes tuturor elevilor care s-au calificat la următoarele etape ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare.