Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

7.922 de elevi au participat la competiţiile şcolare organizate sâmbătă, 17 ianuarie

19.01.2015

La competiţiile şcolare organizate sâmbătă, 17 ianuarie a.c., de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa au participat 7.922 de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal atât din mediul rural, cât şi din mediul uban.

Astfel, sâmbătă, la Concursul judeţean de matematică „Euxin Math”, etapa pe şcoală, au participat 2.083 de elevi de clasa a II-a, 2.444 de elevi de clasa a III-a şi 2.102 de elevi de clasa a IV-a. Pentru etapa locală a concursului, de pe 21 martie a.c., se califică toţi elevii care obţin peste 80 de puncte, după soluţionarea contestaţiilor. Participarea elevilor a fost gratuită.

De asemenea, sâmbătă, 725 de elevi ai claselor VI-XII s-au prezentat la etapa locală a Olimpiadei de fizică. Competiţia s-a desfăşurat în 11 unităţi de învăţământ, iar în organizarea ei s-au implicat 80 de cadre didactice, atât din municipiul, cât şi din judeţul Constanţa.

Tot sâmbătă, 568 de elevi de gimnaziu şi de liceu au participat la Olimpiada de religie, etapa locală, organizată în opt centre de concurs şi pentru care s-au implicat aproximativ 90 de cadre didactice.