Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

26.03.2013

Pe 27 martie 2013, se împlinesc 95 de ani de la adoptarea Declaraţiei Sfatului Ţării privind Unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul va fi marcat  de elevii de la Liceul  Teoretic „Traian” (ora 12.00), Colegiul Tehnic „Tomis” Constanţa (ora 12.30) şi Liceul cu Program Sportiv „N. Rotaru”  (ora 13.15) prin mai multe acţiuni: plantarea de arbori în zona monumentelor de  pe  strada Traian şi bulevardul Tomis II şi depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Români din Cimitirul Central. La manifestări vor fi prezenţi reprezentanţi ai Primăriei  Municipiului Constanţa, ai Consiliului Judeţean şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: „Mă alătur iniţiativei autorităţilor locale şi susţin gestul simbolic al elevilor şi al profesorilor de a comemora un eveniment important pentru istoria românilor. Este o iniţiativă prin care arătăm respect faţă de istorie, faţă de valorile naţionale şi de efortul înaintaşilor de a crea un  stat unitar la 1918.”