Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Evaluarea națională la finalul clasei a IV-a

27.05.2014

Miercuri, 28 mai 2014, 6.646 de elevi vor susține prima probă din cadrul Evaluării naționale, la disciplina Limba română. Proba va începe la ora 10.00, iar durata alocată rezolvării  testului este de 60 de minute.

Elevii vor susține evaluarea în sălile în care își desfășoară activitatea în mod curent, fiind așezați în bănci în ordinea obișnuită. Testul va fi administrat de un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă și care va fi asistat de un alt cadru didactic. Testele – elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare – vor fi evaluate în fiecare unitate de învățământ de cadre didactice care nu predau la clasa respectivă  în cel mult șapte zile lucrătoare de la data susținerii ultimului test.

Menționăm că rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul  unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea elevilor și a părinților elevului  asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.       

Cea de-a doua probă, care vizează evaluarea competențelor de matematică, va avea loc joi, 29 mai, ora 10.00.

Referitor la Evaluarea națională de la clasa a IV-a, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: „În primul rând, le doresc elevilor mult succes mâine la prima probă și, totodată,  la primul test național din viața lor.  Sunt convins că emoțiile vor fi mari deopotrivă, și pentru părinți și pentru copii, dar vreau să-i asigur că această testare  vizează, pe de o parte, evaluarea competențelor fundamentale pe care le-au dobândit până în clasa a IV-a și, pe de altă parte, furnizarea unor date necesare îmbunătățirii performanțelor școlare. În niciun caz rezultatele nu vor fi trecute în catalog. În al doilea rând, vreau să mulțumesc tuturor directorilor și cadrelor didactice implicate în  această testare, o premieră și pentru dumnealor, pentru că au dovedit, încă o dată seriozitate și  responsabilitate.”