Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Evaluarea națională la finalul clasei a II-a

1.06.2014

Luni, 2 iunie 2014, 7.240  de elevi de clasa a II-a vor susţine cele două teste din cadrul probei de Limba română: primul test vizează evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor scrise – 25 de minute, iar cel de-al doilea test, evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise – 25 de minute. Proba va începe la ora 10.00, iar durata  alocată rezolvării  testelor este de  25 de minute. Între cele două teste, elevii vor avea o pauză de 10 minute.

Asemenea elevilor de  clasa a IV-a  şi cei din clasa a II-a  vor susţine evaluarea în sălile în care îşi desfăşoară activitatea în mod curent, fiind aşezaţi în bănci în ordinea obişnuită. În schimb, testul va fi administrat de învăţătorul/profesorul pentru învăţământ primar de la clasă care va fi asistat de un al doilea cadru didactic, care nu predă la clasa respectivă.

Cea de-a treia  probă, prin care se vor evalua competenţele de matematică ale elevilor din clasa a II-a, va avea loc miercuri, 4 iunie, ora 10.00 şi va dura 25 de minute.