Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Festivalul de dans „Împreună pentru viitor”: Rezultatele concursului SNAC

2.06.2014

IMG-20140531-WA0007

În  perioada 30 mai – 1 iunie 2014, în Brăila, la Casa Tineretului, s-a desfăşurat cea de-a VII-a ediţie a Festivalului de dans „Împreună pentru viitor”, la care au participat aproximativ 250 de elevi din opt zone ale ţării. Concursul a fost iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale special pentru elevii implicaţi în Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC). În concurs au intrat 20 de echipe formate în mod egal din elevi voluntari şi elevi beneficiari, elevi cu dizabilitati din judeţele: Arad, Argeş, Bistriţa Năsăud, Brăila Buzău, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Maramureş, Neamţ, Vâlcea, Vrancea și şi municipiul Bucureşti.  Au fost alături de ei reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai autorităţilor locale,  ai societăţii civile şi 50 de cadre didactice. Constanța a fost reprezentată de echipa câștigătoare a etapei regionale, formația „Albatros” de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanța –       prof. coordonatori Dămășaru Stere și Zaharia Geanina. Elevii au fost însoțiți de coordonatorul județean SNAC, prof. Pahon Oana, inspector școlar pentru învățământ special.

După o paradă a dansurilor, toţi copiii au primit medalii şi cadouri. Surpriza a venit la final, când Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne, preşedinte al Asociaţiei Childrens High Level Group, a felicitat personal copiii. Reprezentantul ministerului, inspectorul general Cătălina Chendea, a apreciat că festivalul a fost o reuşită, organizarea a fost excepţională, iar copiii sunt toţi nişte campioni.

La finalul festivalului au fost anunțați și câștigătorii etapei naționale a concursurilor SNAC derulate în anul școlar 2013 – 2014. Constanța a obținut locul  al III-lea la concursul național „Scrisoare pentru prietenul meu”,  nivel cls. XI – XII, prin  eleva Tănase Andreea, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia,  prof. coordonator Nicola Daniela   și Premiul I la concursul național „Mascota SNAC” – echipa Școlii Gimnaziale ”A.V. Rădulescu” din Murfatlar, prof. coord. Popescu Lavinia.

 IMG-20140531-WA0009