Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

A XIV-a ediție a Concursului Național „Alege! Este dreptul tău”

Sâmbătă, 12 martie 2016, la Liceul Tehnologic “V. Madgearu” Constanța, s-a derulat cea de-a XIV-a ediție a Concursului Naţional “Alege! Este dreptul tău”- etapa județeană, având ca temă “Comerţul online”.

Competiția este organizată de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, respectiv Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Conform regulamentului, acest concurs a fost gândit cu scopul de a forma generații de consumatori conștiente de drepturile lor legitime. În momentul în care tinerii învață despre drepturile lor în calitate de consumatori, ei vor ști să aleagă dintre produsele și serviciile de pe piață pe cele care corespund cel mai bine intereselor lor. Totodată, ei vor ști să sesizeze abuzurile operatorului economic și vor ști să ceară calitate, refuzând să cumpere produse necorespunzatoare sau neetichetate corect.

Etapa județeană a Concursului ”Alege! Este dreptul tău” a fost organizată pe următoarele categorii:

– clasele I-VI: probă de desen; clasele VII – VIII: creație grafică; tema: o pagină web de comercializare a unui produs

– clasele IX – XI- test grilă privind cunoștințele din domeniul protecției consumatorului și realizarea unui eseu cu tema „Achizițiile online”.

Pentru secțiunea de desen/creație grafică au fost jurizate 115 lucrări de la unități de învățământ din județul Constanța, iar pentru secțiunea liceu au fost calificați la faza județeană 17 elevi. La etapa națională a concursului vor participa desenele și creațiile grafice clasate pe locul I și elevii de liceu clasați pe locurile I și ll la etapa județeană.

Detalii suplimentare: http://www.anpc.gov.ro/articol/572/alege-este-dreptul-tau-1.