Liceele şi facultăţile din judeţul Constanţa îşi prezintă în perioada 22-24 mai 2013, la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, oferta educaţională în cadrul unei noi ediţii a Târgului Ofertelor Educaţionale 2013. Manifestarea este organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, cu primării din judeţ, precum şi cu Universitatea „Ovidius” Constanţa.
Cu acest prilej, părinţii şi 14.000 de elevi au oportunitatea, ca timp de trei zile, să viziteze cele 111 standuri amenajate de unităţile şcolare şi de universităţile de stat şi particulare, pentru a lua o decizie cât mai bună în privinţa viitorului educaţional.
Inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a deschis această amplă manifestare, felicitându-i atât pe managerii unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, cât şi pe cei din învăţământul universitar care şi-au arătat interesul şi implicarea în cadrul Târgului, în calitate de participanţi sau organizatori ai evenimentului: „Vreau să mulţumesc tuturor directorilor de unităţi şcolare care s-au implicat în organizarea Târgului, precum şi cadrelor didactice care ne-au fost alături la acest eveniment şi nu numai.” (Prof. dr. Răducu Popescu)
Un eveniment foarte important, în premieră pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, a fost lansarea revistei managerilor de unităţi şcolare „Dialoguri manageriale”, Nr. 1 – „Educaţia constănţeană, un permanent dialog pentru calitate”, revistă coordonată de inspectorii pentru implementarea descentralizării instituționale, prof. Liliana Timofte şi prof. Petrică Miu.
Cu această ocazie, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu a înmânat directorilor de şcoli resursă în managementul educaţional câte o diplomă de apreciere: „Este o preocupare a noastră, încă de la începutul anului şcolar de a-i felicita şi de a cointeresa directorii ce au confirmat prin participare dorinţa de a îmbunătăţi acest spaţiu managerial al resurselor umane. Este o mândrie pentru mine să înmânez acest certificate de apreciare. Am convingerea că fiecare director din orice unitate din judeţul Constanţa ştie exact ce trebuie să facă.”
La eveniment a mai participat şi prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, care a declarat: „Vreau să felicit conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Sunt încântat de modul în care a fost organizat acest Târg. Mulţumesc fiecărei instituţii de învăţământ, în parte, care vine şi îşi prezintă în faţa colegilor, părinţilor şi elevilor oferta educaţională. Apreciez efortul cadrelor didactice de a se implica în organizarea acestui Târg. Elevii trebuie să fie cei mai interesaţi în a-şi alege facultatea sau liceul pe care vor să-l urmeze. Ei au acum această oportunitate. Îmi doresc ca din partea Guvernului să vină nu doar felicitări pentru munca voastră, a profesorilor, de zi cu zi, ci şi o salarizare corespunzătoare muncii depuse.”
Nu în ultimul rând, rectorul Universităţii „Ovidius”, prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure, partener în organizarea Târgului, a precizat: „Suntem onoraţi că astăzi facem parte din eveniment. Universitatea „Ovidius” Constanţa este într-adevăr cea mai reprezentativă unitate de învăţământ superior din Dobrogea. Noi, Universitatea „Ovidius” avem o ofertă destul de generoasă: peste 80 de programe de licenţă, peste 80 de programe de masterat. Avem o vizibilitate atât naţională, cât şi internaţională, în sensul în care avem peste 1.200 de studenţi străini şi peste 800 de cadre didactice titulare. Îi felicit pe organizatori, pe părinţi, care sunt în număr atât de mare, întrucât ei aleg aici să investească în educaţie. Ei trebuie să ştie că în educaţie profitul va veni în timp şi mulţumirea va fi atunci şi mai mare.”
[slideshow id=30]
Submit a Comment
Articole recente
Caută