Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Calendarul înscrierilor în grădiniţe

13.05.2013

Înscrierile în grădiniţele din judeţul Constanţa vor avea loc în perioada 13 mai -28 iunie 2013, conform calendarului:

13-24 mai 2013 – reînscrieri pentru copiii care sunt înscrişi în unitatea de învăţământ preşcolar respectivă în anul şcolar 2012-2013;

27 mai – 28  iunie 2013 – înscrieri pentru copiii nou-veniţi în unitatea de învăţământ preşcolară respectivă.

Toate cererile vor fi primite, iar înscrierile se vor realiza cu respectarea criteriilor generale şi specifice elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi de către consiliile de administraţie ale unităţilor preşcolare şi şcolare respective.

În cazul grădiniţelor cu program normal, criteriile generale de înscriere sunt: apropierea de domiciliu, existenţa fraţilor/ surorilor în grădiniţă, apropierea serviciului părinţilor/ susţinătorilor legali de unitatea de învăţământ.

În ceea ce priveşte grădiniţele cu program prelungit, se vor aplica următoarele criterii generale:  apropierea de domiciliu, existenţa fraţilor surorilor în grădiniţă, apropierea serviciului părinţilor/ susţinătorilor legali de unitatea de învăţământ şi dovada locului de muncă a ambilor părinţi/ susţinători.

Ordinea înscrierilor se va asigura, cu prioritate, prin cuprinderea copiilor de 5 ani la grupa mare, ulterior, vor fi înscrişi în ordine descrescătoare a grupelor de vârstă, copiii de 4 ani la  grupa mijlocie şi de 3 ani la grupa mică.

În cazul în care numărul înscrierilor este mai mare decât cel al  locurilor disponibile, grădiniţele vor avea în vedere şi anunţarea publică a criteriilor.

Pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, progamul stabilit pentru reînscrieri şi înscrieri va fi afişat la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acestora, dacă există.

În situaţia în care nu se ocupă toate locurile din grădiniţe până în data de 28 iunie 2013, programul de înscriere se poate prelungi, după caz, până la 15 septembrie 2013.