Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori” a primit aparate de kinetoterapie

16.12.2013

IMG_0581

Luni, 16 decembrie a.c., reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, prodecanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius”, prof. univ. dr. Mirela Damian, dar şi membri ai Clubului Rotary Yachting au fost prezenţi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori” unde au fost donate aparate de kinetoterapie.

Cu acest prilej, doamna director a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori”, prof. Regep Nida Nermin, a adresat mulţumiri iniţiatorilor proiectului UPASS „Un pas – o altă şansă în viaţă”:  „Ne bucurăm de onoarea unor oameni deosebiţi prezenţi astăzi în cadrul proiectului UPASS, iniţiat de doamna prof. univ. dr. Mirela Damian de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport care alături de Club Rotary Yachting Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, parteneri în acest proiect, s-au gândit că este o oportunitate de a-i ajuta pe aceşti copii cu deficienţe motorii”.

Prezentă la eveniment, prodecanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius”, prof. univ. dr. Mirela Damian, a menţionat că prin dotarea centrului cu aparate de kinetoterapie (gantere de 1-2 kg, discuri, bancă stepp aerobic, disc rotire trunchi, minge football, bandă alergare magnetică, biciclete, aparate fitness), copiii vor putea să se mişte mult mai uşor: „În spiritul sărbătorilor de iarnă, ne bucurăm că alături de Rotary Club Constanţa Yachting am putut să realizăm acest parteneriat frumos şi, totodată, vreau să vă spun că aparatele achiziţionate pentru dotarea centrului sunt aparate donate cu scopul ca aceşti copii să se poată mişca, pentru a realiza o recuperare a celor cu cerinţe educaţionale speciale. Ne dorim ca aceşti copii să fie cât mai aproape de o viaţă independentă şi normală, iar aceste aparate să le aducă o oază de bucurie în suflet”. De asemenea, la eveniment au fost prezenţi şi studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport care ajută elevii în recuperarea lor.

La final, elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori” au oferit invitaţilor un moment artistic deosebit cu ocazia sărbătorilor de iarnă.