Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

„Certamen Ovidianum Ponticum”, 23-25 mai 2014

22.05.2014

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa în colaborare cu Liceul Teoretic „George Călinescu” organizează în perioada 23-25 mai 2014, cea de-a XXI-a ediţie a Concursului naţional de limba latină „Certamen Ovidianum Ponticum”. Competiţia din anul acesta, destinată liceenilor care studiază limba latină, reuneşte 92 de participanţi din 23 de judeţe ale ţării, inclusiv din judeţul Constanţa.

Deschiderea festivă va avea loc vineri, 23 mai a.c., începând cu orele 18:00, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, iar premierea elevilor se va desfăşura duminică, 25 mai a.c., începând cu ora 10:00, la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa.

Proba scrisă a concursului se va desfăşura sâmbătă, 24 mai a.c., la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa, începând cu ora 9:00 şi va dura trei ore pentru toţi elevii respectiv 5 ore pentru elevii care participă la selecţia pentru lotul naţional Sulmona 2015. În paralel va avea loc şi o sesiune naţională de comunicări ştiinţifice deschisă profesorilor de limbi clasice şi celor de limba şi literatura română.

În urma acestui concurs, se vor selecta reprezentanţi ai lotului României pentru Concursul internaţional de limba latină „Certamen Ovidianum Sulmonense” ce se va desfăşura în localitatea Sulmona din Italia, în anul 2015.

 ovidianum