Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Chestionare pentru părinţi, 2012-2013

23.05.2013

Aşa cum a anunţat inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, în conferinţa de presă din data de 20 mai 2013, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a pus astăzi, 23 mai 2013, la  dispoziţia directorilor de unităţi şcolare un chestionar adresat părinţilor prin care vrea să identifice modalităţile de creştere a eficienţei procesului instructiv-educativ în şcoli.

În perioada 27-31 mai 2013, chestionarul va fi aplicat părinţilor (50% din numărul total al părinţilor din fiecare clasă) de către directori, diriginţi, învăţători sau psihologi şcolari. Interpretarea se va face  la nivelul  fiecărei unităţi şcolare, urmând ca directorii să realizeze un raport sintetic pe care să-l transmită compartimentului management din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Chestionarul a fost realizat sub coordonarea inspectorilor pentru implementarea descentralizării instituţionale, prof. Liliana Timofte şi prof. Petrică Miu, de către membri ai consiliului consultativ al directorilor şi avizat de CJRAE.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu,  a declarat: „Vreau ca prin acest chestionar să  avem un feedback real şi constructiv asupra relaţiei părinte-şcoală, a modului în care se desfăşoară activitatea instructiv-educativă în şcolile din Constanţa, a gradului de apreciere a elevilor şi părinţilor faţă de oferta educaţională a şcolii.”