Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Comenius Regio Partnerships Inclusion Cooperation Flexibility (ICF)

14.10.2014

Miercuri 15 octombrie 2014, ora 15:30, la sediul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională va avea loc conferința de presă din cadrul proiectului Comenius Regio ,,Inclusion Cooperation Flexibility” coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța în parteneriat cu Ufficio Scolastico Teritoriale Monza.

Obiectivul acestui proiect constă în crearea unei noi metode de evaluare a mediului educațional, bazată pe ICF (Clasificarea Internațională a Funcționalității, Dizabilităților și Sănătății creată  de Organizația Mondială a Sănătății) cu scopul de a îmbunătăți realitatea școlară și de a intensifica relațiile între partenerii locali implicați în educație. Accentul cade pe INCLUZIUNEA persoanelor cu nevoi educaționale speciale prin COOPERAREA cu toți factorii locali de decizie din educație pentru FLEXIBILITATEA demersului educaţional.

În cadrul celei de-a treia întâlniri de proiect, partenerii italieni vor vizita unități de învăţământ din Constanța, grădinițe și școli gimnaziale în care sunt incluși elevi cu cerințe educaționale speciale.

La eveniment vor participa inspectorul şcolar general, prof.dr.Răducu Popescu, inspectorul şcolar general-adjunct, prof.Irinela Nicolae, dar şi invitaţi din Italia.