Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Competiţii şcolare, 17 mai 2014

14.05.2014

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează sâmbătă, 17 mai a.c., patru competiţii şcolare adresate elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

Astfel, sâmbătă, începând cu ora 10:00, 1.950 de elevi ai claselor a II-a, a III-a şi a IV-a vor participa la etapa judeţeană a Concursului de limba şi literatura română „Copilăria-cuvânt şi creaţie”. Unităţile de învăţământ unde se va desfăşura competiţia sunt: Şcoala Gimnazială Nr.37 şi structura ei – fosta Şcoală Nr. 15, Şcoala Gimnazială Nr.33 „Anghel Saligny”, Şcoala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza”, Şcoala Gimnazială Nr. 23 „C-tin Brâncoveanu” și Şcoala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica”. Proba scrisă va dura 90 de minute, iar accesul elevilor în sălile de clasă va fi permis în intervalul  orar  9:15 – 9:45.

Eventualele contestaţii se vor depune luni, 19 mai a.c., în intervalul orar 9:00-11:00, la secretariatul unităţii şcolare gazdă.

Tot sâmbătă, începând cu ora 10:00, la Liceul Tehnologic „N. Dumitrescu” Cumpăna se va desfăşura a XII-a ediţie a Concursului judeţean de matematică „RURAL MATH” la care vor participa 215 elevi ai claselor V-VIII din mediul rural. Proba va dura două ore, iar accesul elevilor în săli se va face în intervalul orar 8:30-9:30.

Obiectivele principale ale concursului sunt stimularea elevilor capabili de performanţă din mediul rural, promovarea spiritului de competiţie și întărirea culturii profesionale a cadrelor didactice de specialitate.

După desfăşurarea probei, în intervalul orar 12:00-15:30, elevii vor participa în sala Casei de Cultură din Cumpăna la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului – Concurs naţional de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de cânt românesc”, festival deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, cu vârste cuprinse între 6-18 ani, iar de la ora 15:30 va avea loc Festivitatea de premiere.

De asemenea, sâmbătă, între orele 9:30-12:30, la Şcoala Gimnazială Nr. 12 „B.P.Haşdeu” din Constanţa se va desfăşura etapa judeţeană a Concursului de chimie „Raluca Rîpan” la care vor participa 86 de elevi ai claselor a VII-a. Accesul elevilor în centrul de concurs se va face în intervalul orar 8:20-8:45.

Sâmbătă, 17 mai a.c., începând cu ora 10:00, aproximativ 100 de elevi ai claselor a IV-a – a VIII-a vor participa la Olimpiada de religie islamică, etapa judeţeană, care se va desfăşura la Colegiul Naţional „Kemal Atatürk” din Medgidia. În aceeaşi zi, începând cu ora 16:00, va avea loc Festivitatea de premiere la Colegiul Naţional „Kemal Atatürk din Medgidia.

Rezultatele vor fi publicate sâmbătă, 17 mai a.c., la unităţile de învăţământ unde se susţin competiţiile şcolare, precum şi pe site-ul (www.isjcta.ro), la secţiunea Concursuri şi olimpiade şcolare.