Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Competiţii şcolare, 8-9 martie 2014

06.03.2014

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează sâmbătă, 8 martie 2014, cinci competiţii şcolare destinate elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal.

Astfel, sâmbătă, 8 martie a.c., 220 de elevi de nivel gimnazial şi liceal vor participa la olimpiada de Matematică şi la concursul de matematică „Adolf Haimovici”, etapa judeţeană, care se va desfăşura la Şcoala Gimnazială Nr.43 „Ferdinand” Constanţa (pentru clasele V-VI) şi la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” (pentru clasele VII-XII şi pentru concursul de matematică aplicată „Adolf Haimovici”). Proba scrisă va începe la ora 10:00 şi durează două ore pentru clasele V-VI, patru ore pentru clasele VII-XII (olimpiadă) şi trei ore pentru clasele IX-XII (Concursul „Adolf Haimovici”).

Eventualele contestaţii se vor depune luni, 10 martie a.c., între orele 9:00 – 14:00, la secretariatul Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” pentru toţi anii de studiu.

La faza naţională a olimpiadei care se va desfăşura în perioada 7-11 aprilie a.c., la Sibiu, se vor califica 16 elevi de la clasele VII-XII şi trei elevi de la clasele V-VI, iar pentru etapa naţională a Concursului de matematică aplicată „Adolf Haimovici”, perioada 11-13 aprilie a.c., care va fi organizată la Iaşi, se vor califica 18 elevi de la fiecare secţiune şi an de studiu.

Tot sâmbătă, 8 martie a.c., începând cu ora 10:00, la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa, se va desfăşura etapa judeţeană a olimpiadei interdisciplinare „Ştiinţele Pământului” – fizică, biologie, chimie, geografie.

Eventualele contestaţii se vor depune luni, 10 martie a.c., între orele 8.30-10.30 la secretariatul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”.

Sâmbătă, 8 martie a.c., în intervalul orar 9:00-12:00, la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică se va desfăşura olimpiada de Limba engleză (proba orală), etapa judeţeană, la care vor participa 35 de elevi ai claselor IX-XII care au obţinut peste 95 de puncte la proba scrisă. Pentru etapa naţională a olimpiadei care va avea loc la Brăila, în perioada 7-11 aprilie 2014, se vor califica primii 6 elevi (4 elevi de la secţiunea A şi 2 elevi de la secţiunea bilingv) care obţin peste 90 de puncte.

De asemenea, sâmbătă, 8 martie a.c., începând cu ora 9:00, 193 de elevi ai claselor VIII-XII vor susţine, la Şcoala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” Constanţa, proba scrisă la olimpiada de Istorie, etapa judeţeană.

Eventualele contestaţii se vor depune marţi, 11 martie a.c., în intervalul orar 10:00-12:00, la secretariatul Şcolii Gimnaziale Nr.17 „Ion Minulescu” Constanţa.

Pentru etapa naţională a olimpiadei se va califica primul elev de la fiecare an de studiu care obţine punctajul maxim.

Rezultatele olimpiadelor şcolare vor fi afişate sâmbătă, 8 martie, la unităţile de învăţământ unde au fost susţinute competiţiile şi pe site-ul ISJ (www.isjcta.ro), la secţiunea Concursuri şi olimpiade şcolare.

În perioada 8-9 martie a.c., începând cu ora 9:00, se vor desfăşura fazele judeţene pe discipline sportive în cadrul olimpiadei naţionale a sportului şcolar, după cum urmează: sâmbătă, 8 martie a.c. – fotbal la Şcoala Gimnazială Nr.39 „Nicolae Tonitza” Constanţa (nivel gimnazial, fază finală), iar pe 9 martie a.c., baschet la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa (nivel liceal). La cele două concursuri sportive vor participa 120 de elevi (40 de elevi de nivel gimnazial şi 80 de elevi de nivel liceal) atât din municipiul, cât şi din judeţul Constanţa.