29.05.2013
Miercuri, 29 mai 2013, inspectorul şcolar general adjunct, prof. Adriana Cristina Oprea a participat la deschiderea lucrărilor Conferinţei Internaţionale de Psihologie „De la cunoaştere la intervenţie în Psihologie”, ediţia a –V-a şi care se va desfăşura în perioada 29 mai – 2 iunie 2013. Participarea inspectorului şcolar general adjunct, prof. Adriana Cristina Oprea, se datorează încheierii protocolului de colaborare între Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Filiala Colegiului de Psihologie Constanţa.
Lucrările conferinţei au fost coordonate de către lect. univ. dr. Rodica Enache, prodecan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea „Ovidius” şi de către Ilie Grădinaru, preşedintele Filialei Colegiului Psihologilor Constanţa.
Cu acest prilej, inspectorul şcolar general adjunct, prof.Adriana Cristina Oprea a declarat „Vreau să apreciez faptul că mulţi dintre dvs veţi face practică pentru a intra în învăţământ. Provin din sistemul de învăţământ preuniversitar şi sunt mândră de acest lucru. Sunt convinsă că plecaţi de aici cu idei noi, cunoştinţe, învăţăminte de la profesorii dvs. De dumneavoastră beneficiază absolut toţi partenerii noştri. Suntem conştienţi că avem mare nevoie de psihologi şcolari pentru că nu toate şcolile noastre sunt cu cabinete şcolare proprii, iar eforturile noastre sunt focusate pe acest subiect. În acelaşi timp, profesorii noştri au nevoie de dvs. Din acest punct de vedere, mi-aş dori ca oferta dumneavoastră educaţională să fie mult mai cunoscută, promovată şi să aibă participanţi la masterate, doctorate. Îmi doresc ca parteneriatul încheiat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Filiala Colegiului de Psihologie Constanţa să dureze cât mai mult. Vă aşteptăm în rândurile noastre astfel încât să avem rezultate şi să aplicăm acea dorinţă că lucrurile bine făcute pot fi realizate doar de profesionişti.
La rândul său, prof.univ.dr. Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România a ţinut să precizeze „Faptul că domnul Ilie Grădinaru a demarat această Conferinţă de la o simplă întâlnire a psihologilor din muncă, transporturi şi s-a ajuns la o Conferinţă Internaţională este un lucru bun. De asemenea faptul că s-a adunat la aceeaşi masă psihologi renumiţi din ţară şi din străinătate este un merit deosebit. Rolul acestei Conferinţe este de a se cunoaşte între ei, de a comunica, de a face schimb de idei şi de a construi o comunitate ştiinţifică şi profesională mai profitabilă pentru noi toţi. S-a constatat o adevărată explozie a activităţilor ştiinţifice şi a conferinţelor de psihologie de la noi din ţară. În Colegiul Psihologilor, tot sistemul de lucru a inclus activitatea profesională în cadrul căreia un rol important a revenit activităţiilor ştiinţifice, workshopurilor. Acest lucru a constituit pentru toţi colegii noştri un imbold deosebit, mai ales în lumea academică, toţi având o şansă de a se afirma”, a declarat prof.univ.dr. Mihai Aniţei.