Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Congresul Aniversar al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, la Eforie

28.08.2014

DSC01867

Inspectoral şcolar general adjunct, prof.dr. Iris Sarchizian, a participat, miercuri, 27 august a.c., la Congresul Aniversar al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, organizat la un hotel din staţiunea Eforie Nord.

La eveniment au fost prezenţi, preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, prof.univ.dr. Ecaterina Andronescu, primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, directorul Liceului Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud, prof.Cristina Stanciu, gazda evenimentului, directorul Casei Corpului Didactic Constanţa, prof.Sorina Plopeanu, preşedinţi ai Asociaţiilor de Învăţători din Braşov, Olt, Constanţa, dar şi reprezentanţi din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia alături de cadre didactice.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general adjunct a vorbit despre rolul învăţătorului de azi, dar şi cel de mâine adresându-le, totodată, cadrelor didactice, toate gândurile bune, de succes şi multă putere de muncă, în noul an şcolar, 2014-2015 atât din partea inspectorului şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, cât şi din partea echipei ISJ. “Mă bucur să reprezint astăzi una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din judeţul Constanţa care gestionează practic, toate problemele legate de sistemul de învăţământ, care se apleacă, cu precădere, asupra resurselor umane, beneficiarilor sistemului şi, mai ales, asupra partenerilor educaţionali. Cu siguranţă, sunteţi de acord cu mine că, în acest moment, în sistemul de învăţământ există o întrebare: cum trebuie să arate învăţătorul mileniului al III-lea? Răspunzând la această întrebare, pot spune că, la ora actuală, oscilăm cu toţii între învăţătorul modern, permisiv sau învăţătorul tradiţional şi autoritar. Eu cred, însă, că învăţătorul la clasă trebuie să le combine pe amândouă, astfel încât, succesul să fie unul deplin. Dar, în mileniul al III-lea, este nevoie de încă ceva: de o imagine impecabilă pe care noi, cadrele didactice, ne-o creăm, atunci când îmbrăţişăm această profesie şi va rămâne pentru toată viaţa UN EDUCATOR, un exemplu permanent pentru generaţiile noi. Aşteptăm să iniţiaţi proiecte inovative pentru sistemul de învăţământ, cu impact pe termen lung asupra societăţii româneşti. Aceste întâlniri sunt de un real interes pentru comunitatea cadrelor didactice din România şi de peste hotare. Aveţi în echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa un real sprijin pentru toate activităţile educative pe care le realizaţi!

Congresul a fost organizat de Primăria Eforie, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud, Inspectoratul şcolar Judeţean Constanţa şi AGIRo şi a reunit peste 250 de cadre didactice din România şi de peste hotare.

DSC01844