Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Constanța – gazdă a două olimpiade naționale

În perioada 18-20 aprilie 2016, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice organizează la Constanța Olimpiada Națională de Limbă și Literatură Turcă și Olimpiada Națională de Limbă Rromani, la care vor participa 227 de elevi și cadre didactice din toată țara.

Astfel, la Olimpiada de Limbă rromani – aflată la cea de-a XVII-a ediție – participă 72 de elevi din 30 de județe. Festivitatea de deschidere a olimpiadei va avea loc luni, 18 aprilie 2016, ora 9.00, la Casa de Cultură a Comunei Agigea, urmând ca în intervalul, 11.00 -14.00, elevii să susțină proba scrisă la Școala Gimnazială „Ion Borcea” din Agigea. Premierea elevilor este programată marți, 19 aprilie, ora 18.00, la Casa de Cultură a Comunei Agigea.

La festivitatea de deschidere participă: Primarul Comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, Directorul Directiei Minorități, Szőcs Domokos, consilier limba rromani din cadrul MENCS, profesor Gheorghe Sarău și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Deschiderea celei de-a XX-a ediții a Olimpiadei de limbă și literatură turcă va avea loc tot luni, 18 aprilie a.c., ora 13.00, la Școala Gimnazială Nr. 1 din Eforie Nord. Începând cu ora 14.00, cei 80 de elevi (din cinci județe) vor intra în competiție timp de trei ore, susținând proba scrisă a olimpiadei. Premierea celor mai buni elevi participanți la Olimpiada de limbă si literatură turcă se va desfășura miercuri, 20 aprilie 2016, ora 12.00, în Sala de Conferințe a Hotelului „Ana” din Eforie Nord

La festivitatea de deschidere participă: Primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, Directorul Direcției Minorități MENCS, Szőcs Domokos, inspector pentru limbă turcă din cadrul MENCS, prof. Vildan Bormambet – și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

De asemenea, elevii și profesorii vor vizita orașul Constanța, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, cât si Geamia Carol I.