Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Delegaţie din Turcia, Cipru de Nord şi Kosovo, în vizită, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa

20.09.2013

DSC01461

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a primit joi, 19 septembrie 2013, vizita unei delegaţii din Turcia, Cipru de Nord şi Kosovo, reprezentate de preşedintele Federaţiei Internaţionale a Cadrelor didactice din spaţiul EuroAsiatic, Suayip Özcan (Turcia), de preşedintele Asociaţiei Profesorilor din Avrasya, dr.Bahattin Ergezer alături de deputaţii din Republica Kosovo, Mufera Sinik şi Fikrim Damka.

Delegaţia a fost primită de către inspectorii şcolari general-adjuncţi, prof.Adriana Cristina Oprea respectiv prof.Mircea Vrană şi de inspectorul şcolar de specialitate pentru minoritatea turcă,  prof. Anefi Icbal.

În cadrul vizitei oficiale, s-au purtat discuţii pe teme legate de învăţământul din România respectiv cel din Turcia. Printre altele, s-a vorbit despre examene naţionale, despre locul limbii turce în învăţământul românesc, despre protocoalele de colaborare încheiate în vederea promovării legăturilor româno-turce.

Reprezentanţii delegaţiei turce s-au arătat foarte încântaţi de primire exprimându-şi dorinţa de a mai vizita România şi, în mod special Constanţa.

Oaspeţii s-au aflat la Constanţa, cu ocazia desfăşurării Congresului Internaţional, „Polifonii culturale, Limbă, Cultură şi Civilizaţie Turcă din lume”, în perioada 19-21 septembrie a.c, organizat de Universitatea „Ovidius” Constanţa în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România.

[scrollGallery id=39]