Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Examenul naţional de bacalaureat 2014, proba scrisă la alegere a profilului şi specializării

4.07.2014

Vineri, 4 iulie,  5.216 absolvenţi de liceu au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării (Biologie, Chimie, Informatică, Logică, Argumentare şi comunicare, Fizică, Psihologie, Filosofie, Sociologie, Economie şi Geografie). La această probă, 3 candidaţi care susţineau examenul la disciplina biologie au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (materiale nepermise), astfel: 1 candidat din centrul de examen-Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia şi 2 candidaţi –Liceul Teoretic „Anghel Saligny” Cernavodă.

Potrivit metodologiei de organizare a examenului naţional de bacalaureat, candidaţii care au fost eliminaţi de la examen, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Rezultatele iniţiale se vor afişa luni, 7 iulie a.c., până la ora 12:00, la fiecare centru de examen, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16.00. Contestaţiile se vor soluţiona în intervalul 8 – 10 iulie, urmând ca rezultatele finale să se afişeze pe 11 iulie.