Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Examenul de bacalaureat național, sesiunea august – septembrie 2015

În perioada 24 – 28 august 2015, se desfășoară probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat național, prima probă  fiind la disciplina Limba și literatura română.

La nivelul județului Constanța, 1.300 de candidați  vor susține luni, 24 august 2015, în cele 7 centre de examen (Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul Tehnic „Tomis”, Liceul Tehnologic „D. Leonida”, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”, Liceul Teoretic „N. Bălcescu” Medgidia, Liceul Teoretic Murfatlar, Colegiul Economic Mangalia), proba scrisă la disciplina Limba și literatura română.

Accesul candidaților în centrul de examen este permis în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza actului de identitate, iar timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, numai creion negru. Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie  orizontală.

Menționăm că lucrările scrise vor fi  corectate în alte județe decât cele din care provin: În sesiunile anului 2015, evaluarea inițială a lucrărilor scrise susținute de candidații la examenul de bacalaureat dintr-un județ se realizează în alt judet/municipiul București, stabilit de Comisia Națională de Bacalaureat. (conform Ordinului MECS nr. 4265/2015)