Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Examenul naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie: probele scrise

22.08.2014

Luni, 25 august a.c., 1.636 de candidaţi vor susţine, în cele 7 centre de examen, prima proba scrisă din cadrul examenului naţional de bacalaureat, la disciplina limba şi literatura română, pentru care sunt prevăzute două tipuri de subiecte în funcţie de filieră, profil şi specializare.

Examenul va începe la ora 9.00, iar pentru elaborarea lucrării scrise absolvenţii de liceu au la dispoziţie trei ore. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.

Potrivit calendarului, miercuri, 27 august a.c., 1.510 absolvenţi de liceu au dreptul să participe la proba obligatorie a profilului, astfel: 1.335 de candidaţi la matematică şi 175 de candidaţi la istorie.

Examenul naţional de bacalaureat se încheie vineri, 29 august a.c., cu proba la alegere a profilului şi specializării –  proba E)d) la care sunt aşteptaţi să se prezinte 1.635 de candidaţi după cum urmează: fizică-134, biologie-972, chimie-73, geografie-400, logică, argumentare şi comunicare-21, psihologie –15, economie- 8, sociologie-8, informatică 4.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12:00 -16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat  „Presa are acces în centrul de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţită de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probei scrise. Pentru realizarea materialelor specifice presei (înregistrări/fotografii/preluări de imagine) este necesar acceptul persoanelor care apar în materialele respective”.