Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Incidentul înregistrat la L. T. „I. N. Roman” Constanța

21.02.2013

Referitor la incidentul  de  astăzi, 21.02.2013, înregistrat  la L. T. „I. N. Roman” Constanța, vă comunicăm următoarele:

Inspectoratul Școlar Județean Constanța susține adoptarea unor măsuri exemplare  pentru eradicarea  sau limitarea unor asemenea comportamente care sunt consecința  unei informări inadecvate, neselective și necontrolate.  Internetul, rețelele de socializare și mass-media tabloidă reprezintă surse de informare și de formare pentru elevii  care  preiau sau imită modele, fără discernământ, punându-și astfel viitorul sub un mare semn de  întrebare. Adolescenții trebuie să înțeleagă importanța unor asemenea gesturi necugetate care pot avea urmări asupra lor toată viața.

Nu credem că este un eveniment ce trebuie discutat atât de mult din două motive: în primul rând, nu reprezintă sistemul de învățământ constănțean și nu este o caracteristică a  școlii constănțene,  ci este o vulnerabilitate a acestei generații care nu este pregătită să  distingă modelele pozitive de cele negative, valoarea de nonvaloare. În al doilea rând, prin prezentarea acestor cazuri încurajăm astfel de derapaje, pe viitor, în condițiile în care alți elevi pot prelua asemenea comportamente.

Profesorii acestei instituții sunt victimele elevilor problemă și, de cele mai multe ori, efortul acestora nu este întotdeauna recunoscut și apreciat, ei fiind descurajați  în demersul de  a-i forma și educa.

„Apreciez profesionalismul și seriozitatea tratării acestui subiect de către dumneavoastră și consider că printr-o  conștientizare permanentă și printr-o promovare a valorilor reale, tânăra generație  va face  față acestor  influențe negative și continui să cred că vom avea o relație foarte bună cu dumneavoastră, reprezentanții presei ca și până acum.” a declarat  inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu.