Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Informare, Balul Bobocilor

16.10.2014

Referitor la incidentul de sâmbătă, 11 octombrie a.c., când trei elevi din Constanța au ajuns la spital în comă alcoolică, în urma participării la un Balul bobocilor, facem următoarele precizări: evenimentul nu a fost organizat de către niciun liceu din Constanța, iar directorii și cadrele didactice nu s-au implicat în organizarea și desfășurarea acestuia.

Menționăm că Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a delimitat categoric față de persoanele sau societățile care organizează aceste baluri, a interzis promovarea lor și comercializarea de bilete  în liceele constănțene. Părinții sunt responsabili pentru implicarea și participarea elevilor la astfel de evenimente. „Datoria noastră este de a-i conştientiza pe părinţi de riscurile la care se expun copiii dânşilor, participând la asemenea  evenimente, organizate de diverse  firme și anunțate pe site-uri de socializare.”, a declarat inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu.

În cazul elevei de clasa a IX-a,  de la Colegiul Național Pedagogic „C. Brătescu”, conducerea unității școlare a discutat cu părinții  elevei, Consiliul profesorilor clasei propunând ca  aceasta să fie sancționată disciplinar cu mustrare scrisă. În cazul celorlalți elevi, conducerile unităților școlare vor analiza și vor dispune în consecință.