Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Inspectoratul şcolar Judeţean Constanţa: „Pentru tine, Dascăle!”

DSC00863

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a organizat miercuri, 4 decembrie a.c., la Teatrul de Stat din Constanţa, spectacolul intitulat „Pentru tine, Dascăle!” dedicat cadrelor didactice pensionare din judeţul Constanţa cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a evidenţiat  importanţa cultivării sentimentului de patriotism şi mândrie naţională în rândul elevilor: „1 Decembrie este Ziua Naţională a României. Sunt mândru că sunt român şi sunt convins că acest patriotism nu poate fi cultivat decât în familie şi în şcoală de către profesori. Ţin foarte mult la cultivarea sentimentului de patriotism şi de mândrie naţională, deoarece este datoria noastră, a profesorilor, de a ne gândi la viitorul acestor copii. Pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa este o datorie de onoare în a organiza acest spectacol. Vă doresc multă sănătate şi vă asigur de toată preţuirea noastră: a mea, a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor-Daniel Constantinescu, şi a primarului municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre”.

Pe scena Teatrului de Stat a urcat unul dintre profesorii emeriţi ai judeţului nostru, fostul director al Liceului Teoretic „George Călinescu”, prof. Constantin Daba, care a mulţumit, în mod deosebit, inspectorului şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, pentru iniţiativa organizării acestui spectacol dedicat educatorilor: „Astăzi, alături de noi se află spiritele a sute de educatoare, învăţători şi profesori care au onorat cu munca lor la catedră şcoala, judeţul şi ţara. Munca noastră e deosebită: noi nu facem pâine, noi nu facem maşini, noi nu facem drumuri, dar noi clădim mintea şi sufletul celor care fac şi pâine, şi maşini şi drumuri şi tot ceea ce înalţă spiritul unui elev deausupra tuturor. Prin aceasta cred că suntem cel puţin la fel de valoroşi ca cei care adună bani în visteria ţării pentru ei şi poate şi pentru noi.” Totodată, prof. Constantin Daba a transmis cadrelor didactice sincerele sale urări de sănătate, de împlinire, de bucurie şi de speranţe că anul care va veni va fi mai bun decât cel care se încheie.

Spectacolul, organizat cu mult suflet şi dăruire, a cuprins momente teatrale şi muzicale oferite de Palatul Copiilor Constanţa, dar şi o serie de dansuri şi cântece susţinute de elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, ai Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” şi ai  Şcolii Gimnaziale Nr. 39 „Nicolae Tonitza”. Invitatul special al serii a fost artista Elena Ionescu Cojocaru, care a mulţumit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa pentru invitaţia de a fi  alături de colegi şi colege, cadre didactice pensionare.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa şi al Consiliului Judeţean Constanţa.

Inspectorul şcolar general felicită  elevii şi cadrele didactice implicate în spectacol şi le mulţumeşte pentru clipele de bucurie  şi fericire aduse în sufletele cadrelor didactice.