Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, susține învățământul profesional și tehnic

14.02.2014

În anul școlar 2014-2015, la nivelul județului Constanța, ponderea liceelor tehnologice și a școlilor profesionale va crește cu 8 %  față de anul școlar curent.

Această hotărâre a inspectorului școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a fost aprobată de Consiliul  de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța și avizată de Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social. Astfel,  liceele tehnologice și școlile profesionale din Constanța vor reprezenta  60 %, iar  liceele  teoretice și vocaționale, 40 %. Această creștere  se datorează unei bune consilieri profesionale, sincronizării  ofertelor educaționale cu  cerințele pieței muncii, în conformitate cu Planul Local de Acțiune pentru Învățământ și, nu în ultimul rând, faptului că mai mulți agenți economici și-au îndreptat atenția către învățământul tehnic și profesional constănțean.

Referitor la acest aspect, ministrul Educației Naționale, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a  declarat joi, 13.02.2014, în cadrul Business Leaders Summit București  că „60% dintre liceele din România,  în general, pot fi variații de la un județ la altul, sunt licee teoretice, când, de fapt, procentul ar trebui să fie un pic invers (40% licee teoretice si 60% școli profesionale).”