Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Olimpiade şcolare, 1 martie 2014

27.02.2014

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează, sâmbătă 1 martie a.c., şase competiţii şcolare destinate elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

Astfel, sâmbătă, 1 martie a.c., în intervalul orar 9:00-12:00, la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică se va desfăşura olimpiada de Limba engleză, etapa judeţeană, la care vor participa 400 de elevi ai claselor IX-XII. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 3 martie, între orele 10:00-12:00, la secretariatul Liceului Internaţional de Informatică.

Pentru etapa naţională a olimpiadei se vor califica primii 4 elevi de la fiecare an de studiu care obţin peste 90 de puncte şi 2 elevi de la clasele a X-a şi a XI-a – a XII-a (clase bilingve).

Tot sâmbătă, 1 martie, 611 elevi de nivel gimnazial şi liceal participă la olimpiada judeţeană de Biologie. Competiţia va începe la ora 10:00 şi se va desfăşura la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 3 martie, între orele 9:00-11:00, la secretariatul Liceului Teoretic „George Călinescu”.

Pentru faza naţională a olimpiadei se vor califica în total 7 elevi cu punctajele cele mai mari de la clasele a VII-a şi a IX-XII.

În aceeaşi zi, la Liceul Teoretic „George Călinescu”, începând cu ora 11:00, 4 elevi (3 elevi de gimnaziu şi un elev de liceu) vor susţine proba scrisă a olimpiadei de neogreacă. Rezultatele se vor afişa, luni, 3 martie a.c., la sediul unităţii de învăţământ.

Sâmbătă, 1 martie a.c., în intervalul orar 9:00-12:00, 37 de elevi de gimnaziu şi 94 de elevi de liceu vor participa la olimpiada de Informatică, etapa judeţeană. Unităţile de învăţământ unde se organizează competiţia sunt: Liceul Teoretic “Ovidius”, Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” şi Liceul Teoretic “Traian”. Eventualele contestaţii se vor depune duminică, 2 martie a.c., în intervalul orar 10:00-12:00 la Liceul Teoretic “Ovidius” Constanţa.

De asemenea, sâmbătă, 1 martie, la Liceul Teoretic „G.E.Palade” Constanţa, va avea loc olimpiada naţională pentru ştiinţe socio-umane, etapa judeţeană. Astfel, în intervalul orar 10:00-12:00, 52 de echipaje formate din elevi ai claselor III-IV vor susţine proba la disciplina educaţie civică, iar în intervalul orar 10:00-13:00, 22 de echipaje formate din elevi ai claselor VII-VIII vor susţine proba la cultură civică şi 60 de elevi ai claselor IX-XII la disciplinele logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 3 martie, între orele 10:00-12:00, la secretariatul Liceul Teoretic „G.E.Palade” Constanţa.

Pentru faza naţională a olimpiadei la educaţie civică şi la cultură civică se vor califica echipajele de pe primul loc, iar pentru disciplinele de liceu se califică primul elev de la fiecare an de studiu.

Sâmbătă, 1 martie, 221 de elevi de nivel gimnazial şi liceal vor participa la olimpiada de Religie, etapa judeţeană, ce se va desfăşura la Şcoala Gimnazială Nr.39 „Nicolae Tonitza”. Proba scrisă va începe la ora 10:00 şi va dura două ore pentru clasele V-VI şi trei ore pentru clasele VII-XII. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 3 martie între orele 11:00-14:00, la secretariatul Şcolii Gimnaziale Nr.39 “Nicolae Tonitza”.

La faza naţională a olimpiadei se va califica pentru clasele VII-XII primul elev de la fiecare an de studiu care obţine peste 95 de puncte.

Rezultatele olimpiadelor şcolare vor fi afişate sâmbătă, 1 martie, la unităţile de învăţământ unde au fost susţinute competiţiile şi pe site-ul ISJ (www.isjcta.ro), la secţiunea Concursuri şi olimpiade şcolare.