Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Olimpiade şcolare organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa în perioada 22-23 februarie

20.02.2014

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează, în perioada 22-23 februarie a.c., alte cinci olimpiade şcolare destinate elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal.

Astfel sâmbătă, 22 februarie 2014, în intervalul orar 9:00-12:00, se va desfăşura olimpiada de Limbă şi literatură română, etapa judeţeană, la care vor participa 980 de elevi de gimnaziu şi de liceu. Competiţia se va desfăşura în 5 centre: 3 în judeţ (Şcoala Gimnazială Nr.2 Ovidiu, Şcoala Gimnazială Nr.1 Tuzla, Liceul Teoretic “Murfatlar) şi 2 în municipiu (Şcoala Gimnazială Nr.28 “Dan Barbilian” – nivel gimnazial şi Liceul Teoretic “G.Călinescu” – nivel liceal). Concomitent, la Liceul Teoretic “G.Călinescu” se va desfăşura olimpiada de Limba latină, etapa judeţeană, la care vor participa 10 elevi de gimnaziu şi de liceu, iar proba scrisă va dura 3 ore.

Tot, sâmbătă, 125 de elevi participă la olimpiada de Limba germană, etapa judeţeană. Competiţia se va desfăşura la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Proba scrisă începe la ora 9:00 şi va dura trei ore, iar accesul elevilor în sălile de examen se va face în intervalul orar 8:30-8:45.

De asemenea, sâmbătă, la Liceul Teoretic „Traian” din Constanţa se va desfăşura olimpiada judeţeană de chimie la care vor participa 157 de elevi ai claselor VIII-XII. Proba scrisă începe la ora 9:30 şi va dura 3 ore, iar accesul elevilor în sălile de examen se va face în intervalul orar 8:15-8:45.

Duminică, 23 februarie a.c., vor avea loc Olimpiada de Matematică şi Concursul de Matematică “Adolf Haimovici”, etapa locală, care se vor desfăşura în 16 centre (3 în municipiu şi 13 în judeţ). În municipiu locaţiile sunt: Şcoala Gimnazială Nr.24 “Ion Jalea” (pentru clasele a V-a şi a VII-a), Liceul Tehnologic “Ioan N.Roman” (pentru clasele a VI-a şi a VIII-a), Liceul Tehnologic “C.A.Rosetti” (pentru clasele IX-XII şi pentru Concursul de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”).

La olimpiadă participă un număr de 1.410 elevi de gimnaziu şi de liceu, atât din municipiu, cât şi din judeţul Constanţa, iar la Concursul de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici” participă 380 de elevi de liceu. Proba scrisă începe la ora 10:00 şi durează 2 ore pentru clasele V-VI şi trei ore pentru clasele VII-XII.