Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Proba scrisă la disciplina limba şi literatura română

26.08.2013

Luni, 26 august a.c., 1.892 de candidaţi din cei 2.327 înscrişi au susţinut proba scrisă la disciplina limba şi literatura română.

15 candidaţi din 7 (şapte) centre de examen au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, aparate electronice, notiţe şi însemnări): Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu” Medgidia, Colegiul Economic Mangalia, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanţa, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanţa.

Potrivit metodologiei de organizare a examenului, cei 15 candidaţi care au fost eliminaţi de la examen, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Conform calendarului, miercuri, 28 august a.c., 1.773 de candidaţi au dreptul să susţină proba obligatorie a profilului, astfel: 1.708 la matematică şi 65 de candidaţi la istorie. Examenul se încheie vineri, 30 august a.c., cu proba la alegere a profilului şi specializării –  proba E)d).