Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Protocol de colaborare încheiat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Universitatea „Ovidius” privind practica pedagogică a studenţilor

23.10.2013

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a încheiat în cursul zilei de miercuri, 23 octombrie a.c., un protocol de colaborare cu Universitatea „Ovidius” Constanţa privind organizarea şi desfăşurarea practicii pedagogice a studenţilor în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa în anul şcolar 2013-2014.

Astfel, cei 484 de studenţi din anul al III-lea şi 72 de masteranzi care urmează cursurile modulului psihopedagogic în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, Universitatea “Ovidius” Constanţa, pot efectua, în baza protocolului încheiat, practică pedagogică în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa.

Pregătirea practică are un rol esenţial în devenirea unui dascăl care îmbină cele două dimensiuni atât partea de instruire, cât şi cea de exerciţiu, de aplicabilitate practică. În acest sens, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu a declarat “consider că este foarte importantă această practică pedagogică, întrucât studenţii vor valoriza aspectele teoretice şi cunoştinţele ştiinţifice acumulate în anii de studiu. Ne dorim ca un număr cât mai mare de absolvenţi să valorifice eficient experienţa practicii pedagogice, devenind astfel profesori pregătiţi să se integreze în sistem şi să performeze la clasă”.