Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Rezultate Proba A și Proba B din cadrul Examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a centralizat rezultatele obţinute de candidați la primele două probe, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (Proba A) și evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (Limba turcă, Proba B), care s-au desfășurat în perioada 8-10 iunie 2015.

Astfel, la prima probă, din totalul celor 5.266 de candidaţi înscrişi, au absentat 120. Nivelul de competență utilizator experimentat l-au primit 3.257 de absolvenţi, în timp ce alţi 1.241 au obținut utilizator avansat și 648 de candidați au obţinut nivelul de competență utilizator mediu.

În ceea ce privește proba B, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 9 candidați dintre cei 10 înscriși la Colegiul Național „K. Ataturk” din Medgidia, care au susținut proba, au obținut următoarele rezultate: utilizator experimentat6 candidați, utilizator avansat – 2 absolvenți și 1 candidat a obținut nivelul de competență de utilizator mediu.