Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Rezultatele parțiale ale anchetei realizate la Grădinița Nr. 4 din Cernavodă

29.10.2013

Referitor la sesizarea doamnei Cristea Teodora Ramona, din data de 24 oct.2013,  care  a precizat că fiul ei în vârstă de 3 ani și 7 luni  „a fost dus și închis în timpul programului de către o doamnă înaltă, fiind pedepsit pentru comportamentul său”, precizăm rezultatele parțiale ale anchetei realizate de Inspectoratul  Școlar Județean Constanța la nivelul Grădinței cu Program Prelungit Nr. 4, structura Școlii Gimnaziale Nr. 4 „Mircea Eliade” din Cernavodă:

Cei 18 părinți din 23, care au participat vineri, 25 octombrie, ora 16.00,  la ședința cu inspectorii  școlari  au declarat că nu au ce să reproșeze din punct de vedere comportamental doamnei  educatoare, iar răspunsurile  acestora din chestionarul aplicat  susțin afirmațiile. Dimpotrivă, ei au fost indignați de afirmațiile mamei, susținând că niciodată nu s-au confruntat cu o asemenea situație.

Totodată, la nivelul școlii, s-a constituit o comisie de cercetare care, după analizarea  situației, a concluzionat că faptele sesizate de mamă nu se confirmă. În schimb, pentru slaba gestionare a relației de comunicare cu părinții și copiii, doamna educatoare  a fost sancționată (reducerea salariului pe o durată de 3 luni).

Inspectoratul Școlar Județean Constanța va demara, în perioada imediat următoare, inspecții de specialitate în vederea monitorizării relației de comunicare între educatoare și copii, educatoare și părinți.  De asemenea, Grădinița Nr. 4 din Cernavodă va fi propusă în planul  de inspecție generală pentru semestrul al II-lea.