Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Rezultatele probei A

20.08.2013

În perioada 19-20 august a.c., s-a desfăşurat prima probă a examenului de bacalaureat, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Astfel s-au obţinut următoarele rezultate: 96 de candidaţi au obţinut nivelul experimentat (17,94%), 196 de candidaţi au obţinut nivelul avansat (36,64%), iar 244 de candidaţi au obţinut nivelul mediu (45,42%). 86 de candidaţi au absentat  de la susţinerea primei probe.

Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română s-a stabilit de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate şi transmise de Centrul Naţional de Evaluarea şi Examinare.

Conform metodologiei, un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, dar nu poate promova examenul de bacalaureat.

Pentru susţinerea celei de-a doua probe, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (în perioada 20-21 august), s-au înscris 650 de candidaţi, dintre care 628 de candidaţi pentru limba engleză şi 22 de candidaţi pentru limba franceză.