Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ

Conform Calendarului simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a, luni, 22 februarie a.c., va avea loc proba scrisă la disciplina Limba și literatura română, urmând ca marți, 23 februarie, să se desfășoare proba la Matematică.

Astfel, 6.255 de elevi vor susține probele scrise în cele 129 de unități de învățământ, începând cu ora 9.00. Accesul elevilor este permis până la ora 8.30, iar timpul destinat elaborării lucrării scrise este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 4 martie a.c.

Menționăm că evaluarea lucrărilor scrise se realizează de către profesori evaluatori din unitatea de învățământ în care se desfășoară simulările naționale și că fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, din care un profesor care predă la clasă.

Rezultatele obținute de elevi la simulări sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulări nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog.