Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Vizita inspectorului şcolar general la Eforie

18.10.2013

DSCN5274

Conform programului anunţat de inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, acesta împreună cu prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei de Învăţământ  din cadrul Senatului, şi cu o echipă de inspectori şcolari s-a deplasat, joi, 17 octombrie a.c., la Primăria din Eforie, unde a discutat cu primarul  Ion Ovidiu Brăiloiu despre situaţia elevilor de etnie romă care au fost  mutaţi în sediul vechi al şcolii şi în internatul acesteia.

Pe tot parcursul vizitei, doamna senator Ecaterina Andronescu a ascultat problemele ridicate de romi, afirmând că una dintre soluţiile pentru rezolvarea problemelor este integrarea lor în societate: „Integrarea comunităţilor  rome se face prin şcoală. Preocuparea mea, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, a Primăriei Eforie este aceea ca toţi copiii din comunitate să ajungă la şcoală. Sunt foarte puţini copii din această comunitate care ajung la şcoală şi lucrul acesta este foarte grav. Am discutat atât cu inspectorul general şcolar, cât şi cu primarul din Eforie, poate găsim o soluţie să-i şcolarizăm şi pe părinţi, în cadrul programului “A doua şansă”, să-i aducem puţin în procesul de educaţie, pentru că trebuie să-i învăţăm cum să trăiască.

De asemenea, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu a oferit copiilor rechizite şcolare şi a precizat că în colaborare cu administraţia locală din Eforie va căuta  soluţii pentru ca elevii de etnie romă să nu absenteze de la şcoală, să fie integraţi în învăţământ, să-şi facă temele într-un spaţiu adecvat şi într-un cadru formal, îndrumaţi de cadre didactice.

[scrollGallery id=47]