Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

207 candidați au susținut examenul de definitivare în învățământul preuniversitar, sesiunea 2015

Joi, 9 iulie a.c., la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”din Constanța 207 candidaţi au susținut proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, 24 au absentat și 76 s-au retras din examen. Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, predă lucrarea şi foaia cu subiecte şi părăseşte sala după cel puţin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale.

Nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, la proba scrisă, este 8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Rezultatele se vor afișa pe 14 iulie a.c., iar înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se va realiza în intervalul 14-15 iulie. În perioada 16-17 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 18 iulie.