Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

21 de elevi premiaţi la Concursul de Matematică „Tomis”, etapa judeţeană

5.06.2013

Miercuri, 5 iunie a.c., în sala „Clio” a Muzeului de Marină din Constanţa, a avut loc festivitatea de premiere a Concursului judeţean de matematică „Tomis” în cadrul căreia au fost felicitaţi 21 de elevi ai claselor V- VIII, din unităţile şcolare din judeţul Constanţa. Inspectoratul  Şcolar  Judeţean Constanţa şi  „Polaris M. Holding” au acordat premii în bani şi diplome.

La eveniment au participat inspectorul şcolar general adjunct, prof. Adriana Cristina Oprea, inspectorul şcolar general de specialitate pentru managementul resurselor umane, prof. Lucian Faliboga, directorul executiv „Polaris M.Holding”, Ionuţ Târşoagă,  preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice, filiala Constanţa, prof. Constantinescu Gabriela.

În deschiderea festivităţii de premiere, inspectoratul şcolar de specialitate pentru matematică, Bălănescu Daniela a vorbit despre importanţa organizării acestui concurs pentru elevii matematicieni: „La propunerea inspectorului şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a fost iniţiat Concursul de Matematică „Tomis”, ca o alternativă la concursurile cu taxe de participare, care au generat multe controverse în anii anteriori. Concursul a oferit elevilor participanţi prilejul de a-şi conştientiza nivelul de pregătire printr-o evaluare unitară, obiectivă la nivel judeţean.”

Prezentă la festivitate,  inspectorul şcolar general adjunct, prof. Adriana Cristina Oprea a menţionat: „Felicit părinţii pentru  că şi-au lăsat copiii la acest concurs şi cred cu tărie în aceste concursuri şi în eficienţa lor. Elevilor le transmit mult succes şi le doresc să continue pe acest drum pe care l-au început şi de unde au apărut şi aceste rezultate excepţionale.”

La clasa a V-a, s-au acordat două premii I elevului Memiş Edis de la Liceul Teoretic „Traian” şi elevei Balur Teodora de la Şcoala gimnazială „Gala Galaction” din Mangalia care au obţinut 95 de puncte. Premiul al II-lea, cu 85 de puncte, a fost obţinut de elevul Boni Daniel Ştefan de la Şcoala Gimnazială Nr.28 „Dan Barbilian”, iar premiul al III-lea, cu 80 de puncte  a fost obţinut de elevul Stoica Alexandru de la Liceul Teoretic „Ovidius”.

La clasa a VI-a, s-au acordat trei premii I, cu 90 de puncte obţinute de elevii: Georgescu Mihnea Ştefan de la Şcoala Gimnazială Nr. 5 „Gala Galaction” din Mangalia, Oprea Teodor şi Vait Erin de la Liceul Teoretic „Ovidius”. Premiul al II-lea s-a acordat elevilor:  Adi Elif de la Liceul Teoretic „Ovidius”, Creţu Olivian de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi Menagi Melisa de la Liceul Teoretic „Traian”, iar Premiul al III-lea a fost obţinut de elevii:  Banu Maximilian de la Şcoala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza”, Sofrone Cristian de la Liceul Teoretic „Ovidius” şi Timpuriu Mircea de la Şcoala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica”.

La clasa a-VII-a, s-a acordat premiul I elevului Prodan George de la Şcoala Gimnazială Nr.28 „Dan Barbilian”, premiul al II-lea elevei Milcu Anamaria de la Şcoala Gimnazială Nr.29 “Mihai Viteazu”, iar premiul al III-lea s-a acordat elevilor Lică Robert Mihai de la Şcoala Gimnazială Nr.7 „Remus Opreanu” şi lui Masgras Vlad de la Şcoala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza”.

La clasa a VIII-a, s-a acordat premiul I, elevului Fulea-Mărgărit Traian de la Liceul Teoretic „Ovidius”, premiul  al II-lea elevului Mustafa Taner de la Şcoala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza”, iar premiul al III-lea s-a acordat elevilor Teju Ioana şi lui Cocea Bogdan de la Liceul Teoretic „Ovidius”.

De asemenea, au fost premiaţi şi profesorii implicaţi în realizarea subiectelor:  Constantinescu Gabriela de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Turcu Stela de la Şcoala Gimnazială Nr.16, Zîrnă Cătălin de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Pârvu Mihai de la Şcoala Gimnazială nr.43, Homentcovschi Cristina de la Liceul Teoretic „Ovidius”, Dermengiu Alina de la Liceul Teoretic „Traian”, Arventiev Dorin de la Liceul Teoretic „Ovidius” şi Cavachi Niculae de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”.

Menţionăm că acest concurs este un proiect judeţean iniţiat de consiliul consultativ al profesorilor de matematică, iar participarea elevilor a fost gratuită.