Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

34 de elevi eliminaţi după ce s-a constatat că au fraudat examenul de bacalaureat

29.08.2013

Joi, 29.09.2013, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a decis eliminarea a 34 de candidaţi de la probele de examen din cadrul sesiunii august-septembrie 2013.

Hotărârea inspectoratului vine în urma vizionării imaginilor surprinse, în sălile de examen, pe camerele de înregistrare video, în zilele de 26 şi 28 august. Cinci dintre candidaţii surprinşi copiind, luni, 26 august, se aflau în centrul de examen de la Colegiul Economic din Mangalia, iar 29 de candidaţi se aflau în sălile Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa (13) şi  Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari (16).

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, toţi cei 34 de candidaţi  eliminaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Cu acest prilej, în cadrul briefingului de presă, inspectorul şcolar general,  prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: „Cei şase profesori supraveghetori din cele trei centre de examen vor fi cercetaţi disciplinar de către o comisie, iar măsurile pe care le vom lua vor fi dintre cele mai drastice, întrucât au înlesnit fraudarea examenului.”