Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

4.948 (99,58%) de candidaţi repartizaţi în învăţământul liceal, în prima etapă

16.07.2013

Ministerul Educaţiei Naţionale a realizat prima etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a, care şi-au exprimat opţiunile. La nivelul judeţului Constanţa, din cei 4.969 de candidaţi înscrişi la prima etapă de admitere, 4.948 (99,58%) de absolvenţi de clasa a VIII-a au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate, în timp ce alţi 21 de candidaţi (13 din mediul urban şi opt din mediul rural) nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să permită încadrarea lor în vreo unitate de învăţământ. Cei 21 de candidaţi rămaşi nerepartizaţi se pot adresa unităţilor de învăţământ unde au absolvit pentru a doua etapă de admitere în învăţământul liceal.

Absolvenţi ai claselor a VIII-a proveniţi din unităţi de învăţământ din alte judeţe cu opţiuni în judeţul Constanţa au fost 109, dintre care unul singur a rămas nerepartizat.

Ca urmare a încheierii primei etape de admitere în învăţământul liceal, 913 locuri au rămas libere în unităţi de învăţământ în judeţul Constanţa, cele mai multe fiind pe filieră tehnologică – 799 de locuri libere. De asemenea, din totalul de 913 locuri rămase libere, 467 de locuri sunt din unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa.

Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi completarea unei noi fişe de opţiuni de către elevii nerepartizaţi după prima etapă a admiterii  se va realiza în perioada 17 – 22 iulie. A doua etapă a repartizării computerizate va avea loc în data de 25 iulie.