Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Examenul naţional de definitivare în învăţământ, proba scrisă

17.07.2013

Joi, 18 iulie, 179 de candidaţi vor susţine proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ. Centrul de examen pentru definitivat este Colegiul Comercial „Carol I”.

Accesul în sălile de examen este permis între orele 8,00 – 8,30, candidaţii având asupra lor cartea de identitate. Subiectele vor fi distribuite la ora 10,00, iar timpul de lucru pentru rezolvarea acestora este de patru ore.

Nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, la proba scrisă, este opt.

Afişarea rezultatelor se va face pe 23 iulie, iar înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se va realiza în intervalul 23-24 iulie. În perioada 25-26 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi disponibile în data de 27 iulie.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ „Presa are acces în centrul de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţită de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probei scrise. Pentru realizarea materialelor specifice presei (înregistrări/fotografii/preluări de imagine) este necesar acceptul persoanelor care apar în materialele respective”.

„Ca şi în cazul celorlalte examene organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa în anul şcolar 2012-2013, ne preocupă asigurarea condiţiilor necesare bunei organizări a examenului naţional de definitivare în învăţământ. Astfel fiecare sală este dotată cu două camere video de înaltă rezoluţie pentru a asigura supravegherea derulării probei scrise, în condiţiile prevăzute de metodologia specifică de desfăşurare a acestui examen.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa urează succes tuturor cadrelor didactice participante şi îşi exprimă speranţa că rezultatele obţinute de candidaţi vor reflecta buna pregătire ştiinţifică şi metodică a acestora”, a declarat inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu.