Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

41,89 % dintre candidaţi au promovat examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar constănțean

27.07.2013

Sâmbătă, 27.07.2013, au  fost afișate la Colegiul Comercial „Carol I” din Constanța  și publicate pe site-ul definitivat.edu.ro rezultatele finale ale examenului național de definitivare în învățământul preuniversitar.

Astfel, promovarea la nivelul județului Constanța este de 41,89 %, după soluționarea contestațiilor, 62 de candidați dintre cei 148, care au susținut proba scrisă, obținând note peste 8 la proba scrisă. În urma reevaluării lucrărilor scrise ale celor 41 de candidați s-au obținut următorele rezultate: 7 au fost depunctate, 11 au fost majorate și 23 de note n-au fost modificate.

Menționăm că promovabilitatea, înainte de contestații, a fost  de 35,81%.  Dintre cei 148 de candidaţi, care au finalizat proba scrisă a examenului, 53 au obţinut note peste 8, iar  95 de candidaţi  au obţinut note sub 8 (opt).

Cadrele  didactice se pot prezenta la examenul de definitivare  în 3 sesiuni, în cel mult 5 ani de la finalizarea stagiului, iar pentru sesiunea din acest an, Ministerul Educației Naționale a decis ca nota minimă de promovare a examenului să fie 8 și a acordat dreptul de participare la acest examen debutanților cu 1 an vechime la catedră.

Promovarea examenului de defintivare conferă cadrelor didactice dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.