Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Doi elevi de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, clasaţi pe primele locuri, la Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori

29.07.2013

În perioada 22-28 iulie a.c., la Zalău, judeţul Sălaj, s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Ştiinţe pentru Juniori unde au participat 98 de elevi de gimnaziu şi liceu din toate judeţele ţării, pe disciplinele fizică, chimie şi biologie. Judeţul Constanţa a fost reprezentat de cinci elevi (patru elevi de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” şi un elev de la şcoala NR. 16 din Constanţa), dintre care doi elevi, Dobrin George Costin, clasa a IX-a şi Haidu Gerea Paul, clasa a VIII-a de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” s-au calificat pe locul I respectiv pe locul al II-lea. Elevii au fost pregătiţi de către profesorii Liliana Timofte – biologie, Dumitru Monica – chimie, Dobrin Ioan Florin şi Oprea Lucian – fizică.

Totodată, cei doi câştigători s-au calificat în lotul extins al României din care se vor selecta cei şase elevi ce vor participa la Olimpiada Internaţională din India, în luna decembrie.