Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

76, 21 % – promovabilitate la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate

Vineri, 24 iulie, au fost afişate rezultatele probei scrise din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, după soluţionarea contestaţiilor. Astfel, rata de promovare este de 76, 21 % în creştere cu 1,91% faţă de procentul înregistrat înainte de depunerea contestaţiilor. 12 candidaţi – respinşi iniţial – au promovat concursul.

Rezultatele finale, pe tranşe de note, după soluţionarea contestaţiilor, indică următoarea situaţie: 232 de candidați (40,27 %) cu note între 7 şi 10; 207 candidaţi (35, 93 %) cu note între 5 şi 6,99.

Din totalul celor 112 contestaţii înregistrate, nota s-a modificat doar pentru 52 de lucrări scrise.

Candidaţii, care au obţinut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, vor fi repartizaţi pe cele 165 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în perioada 27 -28 iulie.

Luni, 27 iulie, ședința publică va avea loc la Liceul Teoretic „Ovidius” (participă numai candidații care au susținut ambele probe în județul Constanța) și marți, 28 iulie, ședința publică va avea loc la sediul ISJ Constanța, începând cu ora 9.00 (participă numai candidații care au susținut inspecția specială/proba practică în județul Constanța și proba scrisă în alt județ).

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii cu cel puţin nota 5 (cinci), atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului vor fi repartizaţi pe cele 1.390 de posturi complete și incomplete.