Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, vizitat de reprezentanții Asociației Generale a Învățătorilor din România și a Cadrelor Didactice Române de peste Hotare

Marți, 28.07.2015, inspectorii școlari generali adjuncți, prof. Alina Codreanu și prof. Sorin Mihai, s-au întâlnit cu președintele Asociației Generale a Învățătorilor din România și a Cadrelor Didactice Române de peste Hotare, prof. Viorel Dolha, și cu 30 de cadre didactice de etnie română din Serbia (Voivodina și Serbia de Răsărit), Republica Moldova (și din Regiunea nistreană a Republicii Moldova), Ucraina (regiunile: Cernăuți, Odessa, Transcarpatia) participante la Școala Internațională de Vară de la Eforie Sud.

Cu această ocazie, inspectorul școlar general adjunct, prof. Alina Codreanu, le-a transmis delegațiilor din cele trei țări, în numele întregii echipe a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, un călduros bun venit în județul Constanța, în Dobrogea, un spațiu model de conviețuire multietnică. De asemenea, a prezentat activitatea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a evidențiat preocuparea constantă a inspectorului școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, pentru implementarea de proiecte cu fonduri europene, subliniind că ISJ Constanța este, de o săptămână, beneficiara a încă două proiecte POSDRU cu destinația elevi, „Scrisul face bine” și „Competențe cheie pentru implicare civică în spijinul dezvoltării durabile – Energy Smart”. Totodată, și-a exprimat deschiderea pentru noi parteneriate cu unitățile de învățământ din Serbia, Republica Moldova și Ucraina, dorindu-le cadrelor didactice să beneficieze de lucrări extraordinare la Școala Internațională de Vară și să se revină la Constanța în calitate de turiști sau în calitate de parteneri educaționali.

La rândul său, președintele Asociației Generale a Învățătorilor din România și a Cadrelor Didactice Române de peste Hotare, prof. Viorel Dolha, a mulțumit pentru primirea făcută, pentru disponibilitatea și ospitalitatea constănțenilor, a ISJ Constanța, a cadrelor didactice de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud și pentru calitatea cursurilor de formare. Cadrele didactice prezente la întâlnire și-au împărtășit experiențele profesionale din comunitățile pe care le reprezintă, modul în care păstrează tradițiile, obiceiurile și limba.

În continuare, președintele AGIRo și cele 30 de cadre didactice au vizitat atracțiile turistice și culturale ale orașului Constanța.

Precizăm că în perioada 26-29 iulie 2015, Eforie Sud este gazda Școlii Internaționale de Vară AGIRo, eveniment inclus în manifestările celui de-al XXXVII-lea Congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România, Congres al Cadrelor Didactice din România şi al Cadrelor Didactice Române de peste Hotare.

AGIRO 1

 

AGIRO 2AGIRO 3AGIRO 5