Luni, 19.11.2012, la Pavilionul Expozițional, în prezența autorităților locale, a reprezentanţilor din mediul universitar, din cadrul societății civile şi din mediul preuniversitar, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a deschis oficial cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional al Şanselor Tale.
[scrollGallery id=20]În cadrul săptămânii dedicate educației permanente, 19.11. – 25.11.2012, se promovează educația pe tot parcursul vieții, acțiunile organizate de unităţile şcolare fiind circumscrise celor două teme: Anul european al îmbătrânirii active și Anul solidarității dintre generații. Totodată, se dorește diversificarea și extinderea ofertei de educație prin unitățile de învățământ și consolidarea acestora drept centre de resurse educaționale la nivelul comunității.
În prezenţa a 300 de participanţi, invitaţii au rostit alocuțiuni prin care au evidențiat importanța educației pe tot parcursul vieții: „Educaţia începe în familie şi se completează la şcoală şi mi-aş dori ca atunci când un tânăr ajunge pe mâinile dumneavoastră, să se simtă ca într-o familie şi să îşi găsească rolul în societate. Educație mai performantă pentru un mediu social mai sigur!” (viceprimarul Constanţei Decebal Făgădău); „Comunitatea academică ovidiană este un partener activ și responsabil, cu adevărată personalitate, datoare să pregătească studenții demni ca cetățieni activi ai unei societăți democratice” (rectorul Universității „Ovidius”– prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure). Solidaritatea față de educație și de inserția pe piața muncii a fost relevată și de Nicolin Ion – primarul orașului Negru-Vodă, George Scupra – primarul orașului Ovidiu, dar și de doamna Emilia Murineanu – director AJOFM.
Reprezentantul Ministerului Educației Cercetării, Tineretului și Sportului, prof. univ. dr. Nicolae Cristea l-a felicitat pe inspectorul şcolar general pentru modul în care a organizat deschiderea naţională a Festivalului Naţional al Şanselor Tale – 2012 şi a transmis mesajul doamnei Corina Marin – director general din cadrul MECTS: „DGMRURS ține să remarce inițiativa deosebită, cooperarea și colaborarea ISJ Constanța cu parteneri din zona guvernamentală, universitară și cei ai societății civile, în vederea creșterii numărului de beneficiari ai serviciilor de educație permanentă și în strânsă legătură cu piața muncii, pentru o integrare mai adecvată a adultului într-o societate a învățării. Totodată, DGMRURS ține să mulțumească ISJ Constanța, factorilor locali, Universității „Ovidius” din Constanța, pentru acest eveniment ce propune peste 200 activități de educare, formare, culturale și sportive la nivelul județului, cu un număr de peste 8.000 de participanți.”
Cu acest prilej, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu a declarat: „Educația și formarea profesională continuă, instruirea permanentă vor trebui să se constituie într-un mod de viață care să mențină spiritul mereu tânăr, inovator și efervescent. Suntem convinși că învățarea continuă înseamnă acțiune, dinamism, dar și viziune, eficiență și se bazează pe valorile și principiile promovate de echipa noastră: Educație, Competență, Morală, Coordonare, Demnitate și Coerență.”
Submit a Comment
Articole recente
Caută