Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Evaluarea Națională – rezultate inițiale

27.06.2014

68, 25 % dintre elevii de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5 la  Evaluarea Naţională, astfel: 72, 75 % la disciplina Limba şi literatura română şi 70,40 %  la Matematică. 205 elevi au obţinut nota 10 la Matematică  şi 12, la Limba şi literatura română.

Contestaţiile vor putea fi depuse astăzi, 27 iunie 2014,  în intervalul 16.00-20.00, la unitatea de învăţământ unde au fost susţinute probele, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 1 iulie.

Înscrierea în liceele de stat se face pe baza mediei de admitere, în care media generală de la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a are o pondere de 75%, iar media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, o pondere de 25%.

Inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: „Mulţumesc tuturor profesorilor şi directorilor implicaţi în desfăşurarea Evaluării Naţionale  pentru organizarea impecabilă a examenului  şi sunt convins că toţi elevii  care au învăţat şi au fost consecvenţi pe parcursul celor patru ani de studiu  au reuşit să obţină  notele dorite.”