Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Câştigătorii Concursului „Frumoasa mea limbă maternă”

19.06.2013

Sâmbătă, 15 iunie 2013, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa s-a desfăşurat Concursul de limbă maternă turcă „Frumoasa mea limbă maternă” („Ana Dilim Guzel Turkcem”), organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România şi cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice – Guvernul României.

Concursul a avut la bază două secţiuni: una de recitare în limba turcă la care au participat 64 de elevi turci din ciclul primar, gimnazial şi liceal şi alta de teatru şcolar la care au concurat şapte echipe din clasele I-VIII.

La secţiunea recitare, clasele I-IV, pe primele locuri s-au clasat elevii: Husein Nur de la Şcoala Gimnazială Nr.30 „Gh.Ţiţeica”, Bolat Onurkan de la Şcoala Gimnazială Nr. 24 „Ion Jalea” şi Sali Selen de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 „Mircea Dragomirescu” din Medgidia. La aceeaşi secţiune, clasele V-VIII, au urcat pe podium următorii elevi: Temer Bek Sibel din Tuzla, Dogan Ali Kemal de la Şcoala Gimnazială Nr.24 „Ion Jalea”, Sercan Melis Aleyna de la Colegiul „Kemal Ataturk” din Medgidia. Tot la secţiunea recitare, clasele IX-XII, pe primul loc s-a clasat Amet Elif de la Colegiul „Kemal Ataturk” din Medgidia, urmată de Iusuf Ayda de la Liceul Teoretic „Ovidius” şi Aylin Apti de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”.

La secţiunea teatru, premiul I a revenit Colegiului Naţional „Kemal Atatürk” din Medgidia, premiul al II-lea s-a acordat Şcolii Gimnaziale „Constantin Brâncuşi” din Medgidia, iar premiul alIII-lea a revenit Şcolii Gimnaziale „Mircea Dragomirescu” din Medgidia. Menţiune a primit Liceul cu Program Sportiv „N. Rotaru” din Constanţa.

Cu acest prilej, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a premiat 10 cadre didactice pentru promovarea limbii turce în anul 2012-2013.