Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Examene naţionale 2013

24.06.2013

Marți, 25 iunie, 5.536 de absolvenți ai  clasei a VIII-a (serie curentă – 5.528 și serie anterioară – 8)  vor susține prima probă scrisă la Evaluarea națională, limba și literatura română, iar joi, 27 iunie, va avea loc proba la matematică.  Rezultatele vor fi afișate pe 29 iunie și tot în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul 16.00-20.00. Contestațiile vor fi rezolvate între 30 iunie și 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 3 iulie.  Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Probele scrise pentru Evaluarea Națională încep la ora 09.00, iar accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv pâna la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfășoară probele scrise.

Elevii surprinși copiind în timpul desfășurării Evaluării Naționale sau comunicând cu ceilalți elevi primesc nota 1 (unu) la lucrarea respectivă.

În acest an, camerele de supraveghere video vor funcționa atât în  sălile de clasă din unitățile de învățământ în care se desfășoară probele pentru Evaluarea Națională, cât și în sălile  în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și în  sălile în care se preiau și se depozitează lucrările scrise.

Tot mâine, 25 iunie, în cele 51 de centre de examen, se va desfășura proba C din cadrul examenului național de bacalaureat, evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal: engleză, franceză, germană, italiană sau spaniolă. La nivelul județului Constanța, cei mai mulți absolvenți de clasa  a XII-a  vor susține proba la limba engleză – 5.328. Examenul constă în susținerea a două probe distincte organizate pe modelul Cadrului European de Referinţă pentru Limbi evaluate prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi: A1, A2, B1, B2.

Marți,  25 iunie, începând cu ora 12.00, candidații  vor susține proba de înțelegere a unui text audiat (20 de minute), iar de la 13.30 se va desfășura proba scrisă (120 de minute), urmând ca  în intervalul 26 – 28 iunie să fie susțină proba orală.

Submit a Comment